Geschreven artikelen

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 18 augustus 2013

Veertiende Intersport Jonker Zomertoernooi

Traditiegetrouw spelen de vier hoogstspelende clubs uit Apeldoorn tegen elkaar in voorbereiding op het nieuwe seizoen tijdens het Intersport Jonker Zomertoernooi. csv Apeldoorn verdedigde de toernooiwinst, nadat vorig jaar Albatross met 8-0 werd verslagen in de finale.

Bij de jeugd bleek het voor de deelnemende clubs een lastige opgave om een E-team op de been te brengen, waardoor de E1 van csv Apeldoorn onderling wedstrijden heeft gespeeld.

Dinsdag 13 augustus: csv Apeldoorn – WSV
Op voorhand werden csv Apeldoorn en WSV door velen bestempeld als de twee sterkste teams. Het werd dan ook een wedstrijd op het scherpst van de snede. csv Apeldoorn kreeg de eerste helft de beste kansen (Modou Nyang één op één met de keeper, Jaap de Brouwer schoot tegen de lat en een bal in het zijnet), maar wist niet tot scoren te komen. Vlak voor rust werd de wedstrijd ontsiert door een volkomen onnodig opstootje. Aan twee spelers werd (terecht) een rode kaart gegeven. Met 10 tegen 10 werd de tweede helft begonnen. Een half uur voor tijd gaf WSV al een waarschuwing af aan csv Apeldoorn, bij een schot voor open doel dat naast ging. In de 65ste minuut kreeg WSV een strafschop, maar deze werd door Wickerhof tegen de lat geschoten. Een minuut later was het alsnog raak voor WSV door Ngarigota. Wederom een minuut later was de stand weer gelijk door een doelpunt van Maarten Boeve. Een minuut voor tijd leek dezelfde Maarten Boeve de wedstrijd in het voordeel van csv Apeldoorn te beslissen nadat hij profiteerde van een foutje van WSV. In de tweede minuut van de blessuretijd wist WSV echter alsnog de 2-2 aan te tekenen, waardoor strafschoppen een winnaar moesten aanwijzen. In de strafschoppenreeks was het csv Apeldoorn-keeper Patrick Jansen die direct een hoofdrol opeiste. Hij stopte de eerste penalty van Ngarigota en zag slechts één penalty van WSV benut worden. Richard van Schooten, Dennis Gerritsen, Richard van Beek en Jesse Hartgers schoten onberispelijk binnen en daarmee werd de reeks met 4-1 gewonnen.

Donderdag 15 augustus: AGOVV – Columbia
Door velen werd Columbia als favoriet bestempeld voor deze wedstrijd. Weinigen hielden rekening met een overwinning voor AGOVV, maar niets bleek minder waar. Columbia kwam na 14 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Wijngaards, maar in het vervolg beet AGOVV van zich af. Via Vos werd vlak voor rust de 1-1 aangetekend. In de 57ste minuut was het Gerritsen die AGOVV op voorsprong bracht. Een minuut voor tijd maakte Werkhoven de 3-1 voor AGOVV. Een knappe en verdiende overwinning van AGOVV.

Zaterdag 17 augustus: WSV – Columbia
WSV en Columbia wilden zich graag revancheren voor de eerdere nederlaag. Toch was het WSV dat in de eerste helft de beste indruk achterliet. Al na 5 minuten spelen opende Talboom de score voor WSV. Na 26 minuten spelen mocht Wickerhof voor de tweede keer tijdens het toernooi aanleggen voor een strafschop en wederom wist hij dit buitenkansje niet te benutten. In de 33ste minuut zorgde Masselink alsnog voor de (zeer verdiende) 2-0. In de 38ste minuut zorgde een prachtige actie van Talboom voor 3-0. In de rust leek er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Jeroen Burghout. Columbia kwam echter sterker uit de kleedkamer en kwam in de 57ste minuut terug tot 3-1. Een rode kaart voor WSV zorgde ervoor dat Columbia er nog meer in ging geloven en in de 65ste minuut was de spanning volledig terug door de 3-2 van Hendriksen. In de 81ste minuut was het echter WSV dat de 4-2 aantekende door een benutte penalty van Verschuur. In de 90ste minuut was het wederom Hendriksen die scoorde voor Columbia, waarmee de eindstand op 4-3 werd bepaald. WSV legde met deze overwinning beslag op de derde plaats.

Zaterdag 17 augustus: csv Apeldoorn – AGOVV
Als hoogstspelende club in Apeldoorn was csv Apeldoorn torenhoge favoriet tegen AGOVV. Toch was het AGOVV dat profiteerde van een fout op het middenveld van csv Apeldoorn en via Beekers op een 0-1 voorsprong kwam. Pas in de 25ste minuut wist csv Apeldoorn via een prachtige hoekschop van Jeroen van den Hoek en een laatste zetje van Steven van Es tot de gelijkmaker te komen. In de 30ste minuut liet Ugur Yildirim zien nog altijd over een fluwelen trap te beschikken en was de sterk keepende Harleman kansloos op zijn inzet, waarmee de 2-1 een feit was. In de blessuretijd zorgde Richard van Schooten er met een mooie kopbal voor dat de marge van csv Apeldoorn werd uitgebouwd naar 3-1. Een gezapige tweede helft, met een vermoeid geraakt AGOVV en een op veel plaatsen gewijzigd csv Apeldoorn, leverde verder geen doelpunten op. csv Apeldoorn legde met de 3-1 winst wederom beslag op de eerste plaats. AGOVV legde beslag op de tweede plek en kreeg veel complimenten.

Speler en keeper van het toernooi
David Spoelstra van WSV werd door de toernooiorganisatie uitgeroepen tot speler van het toernooi. Keeper Martijn Harleman van AGOVV werd gekozen als keeper van het toernooi. Bijzonderheid bij zijn verkiezing is dat hij afgelopen seizoen nog speelde in het vierde elftal van AGOVV.

Loting Intersport Jonker Zomertoernooi 2014
Direct na afloop van de prijsuitreiking is geloot voor de vijftiende editie van het Intersport Jonker Zomertoernooi. De volgende wedstrijden kwamen uit de bus:
Dinsdag 12 augustus 2014: vv Beekbergen – avv Columbia
Donderdag 14 augustus 2014: WSV – csv Apeldoorn

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 18 augustus 2013

Rein Groters: vrijwilliger sinds jaar en dag

Rein Groters is een vertrouwd gezicht op Sportpark Orderbos. Sinds 1978 is hij lid van csv Apeldoorn en vanaf 1979 is hij ook als vrijwilliger aan de club verbonden.

Vrijwilligerswerk is iets dat voor Rein als vanzelfsprekend wordt gezien: "Er werd in de tijd dat ik begon als vrijwilliger niet zoveel voor de lagere senioren gedaan en daar moest verandering in komen. We hebben toen de lagere seniorencommissie opgericht. Dat heb ik een jaar of 10 gedaan, samen met Gert Bloemendal en Cees Huiskamp. Cees zorgde ervoor dat er scheidsrechters geregeld werden en Gert en ik zorgden ervoor dat de elftallen op de been werden gebracht. Soms ging Gert nog om 2 uur 's nachts langs de deuren om briefjes in de bus te doen met de elftalindelingen. Met e-mail gaat het wat dat betreft vandaag de dag inderdaad een stuk makkelijker."

Ook werd destijds een toernooi georganiseerd voor de lagere senioren: "Het toernooi was altijd een succes, met clubs uit onder meer Heerhugowaard en Eindhoven. Ook Apeldoornse Boys deed in die tijd mee. Die vonden het nooit zo erg als ze vroeg uitgeschakeld waren, want de gezelligheid in de kantine beviel ze ook uitstekend."

Vandaag de dag is Rein onder meer vrijwilliger in de begeleiding van het eerste elftal: "Ik ben onder meer grensrechter bij wedstrijden waar geen KNVB-grensrechters ingezet hoeven worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat de bus op tijd vertrekt bij uitwedstrijden. Als er lunchpakketten nodig zijn, haal ik deze op bij de Stayokay waar ze voor ons bereid worden. Ook zorg ik ervoor dat er drankjes in de bus aanwezig zijn voor spelers en supporters. Op de donderdagavond draai ik samen met Meindert Badenhop ook bardiensten. Tevens maak ik onderdeel uit van een groep mensen die zich bezighoudt met het onderhoud van de velden. Ik maai bijvoorbeeld de doelgebieden en het gebied voor de dug outs."

De laatste tijd krijgen de vrijwilligers die zorgen voor de grasvelden veel complimenten over hoe goed onder meer het hoofdveld eruit ziet. Hierover zegt Rein: "We hebben de velden sinds een paar jaar in eigen beheer. In de loop van tijd is er inderdaad sprake van steeds meer ervaring. Dit jaar heeft Dick Karman erg veel werk gestopt in het verbeteren van de velden. Ook Henk Hulshof en Adrie Zuyderduyn hebben er veel werk in gestopt. De waardering die er nu is, dat is natuurlijk mooi. Wel is het zo dat het rond de winterstop altijd erg lastig is om het veld goed te houden. Er moeten veel wedstrijden op worden gespeeld. Ideaal zou zijn als alleen het eerste elftal op het hoofdveld hoeft te spelen, maar dat is een bijna onmogelijke opgave gebleken. We krijgen voor dit seizoen dan wel de velden van TKA erbij, wat ook extra onderhoud geeft, maar we maken daarentegen niet langer gebruik van de velden van sv Orderbos. De druk op de velden blijft dus groot. Voor Ger Dijkman is het dan ook een lastige klus om tot een zo goed mogelijke verdeling te komen."

Tijdens de vorige ledenvergadering is de intentie uitgesproken om kunstgras aan te leggen op het hoofdveld. Rein heeft hier uiteraard ook een mening over: "Het is zo dat de lat nu eenmaal hoger ligt dan bij andere clubs. Kunstgras biedt ook de mogelijkheid om meer activiteiten te ondernemen. Maar als je het mij vraagt, dan zeg ik dat goed onderhouden 'echt' gras toch nog altijd het mooist is."

Het vrijwilligerswerk dat Rein verricht is voor hem vanzelfsprekend: "Binnen een vereniging als csv Apeldoorn moet het relatief eenvoudig zijn om vrijwilligers te vinden, gezien het aantal leden. Toch vind ik het erg jammer dat het voor onder meer de Jeugd Ontspannings Commissie lastig is om mensen te vinden. Toen ik in de juniorencommissie zat kreeg ik vaak te horen "ik heb geen zin om elke zaterdag te helpen". Mijn antwoord was dat dit ook absoluut niet hoeft. Al kan iemand maar één keer in de vier weken, dan zou dat al enorm helpen. Er kan dan een schema gemaakt worden zodat het voor iedereen mogelijk is om te helpen. Als je ziet wat een prachtige activiteiten de JOC organiseert, zou het eeuwig zonde zijn als men noodgedwongen moet stoppen. De JOC is binnen Apeldoorn absoluut uniek. Zoveel leuke activiteiten en zo'n goede organisatie verdient alle complimenten."

Als begeleider van het eerste elftal weet Rein veel over het reilen en zeilen binnen het vlaggenschip van de club. Rein durft zich dan ook te wagen aan een voorspelling: "De Hoofdklasse C is een zware klasse en de clubs zijn aan elkaar gewaagd. Ik denk wel dat we bij de eerste vier moeten kunnen eindigen en wellicht een periodetitel kunnen pakken. We hebben wel wat meer geluk nodig dan vorig seizoen, want toen zat het vaak tegen. We moeten minder kaarten pakken en daarnaast hopen dat het aantal blessures meevalt."

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 20 juli 2013

Eerste elftal: voorbereiding op het nieuwe seizoen

De voorbereiding van het eerste elftal op het nieuwe seizoen bestaat uit twee blokken. Het eerste blok loopt van maandag 8 juli tot en met zaterdag 20 juli. Het tweede blok is van 10 augustus tot en met 22 augustus. Op maandag 8 juli werd voor het eerst getraind, onder toeziend oog van een groep vaste supporters.

csv Apeldoorn - AZ (bij SV Wissel in Epe): 1-7
Op donderdag 11 juli stond voor het eerste elftal de allereerste oefenwedstrijd op het programma, tegen bekerwinnaar AZ. Met slechts 2 trainingen ter voorbereiding op deze wedstrijd was het lastig in te schatten hoe csv Apeldoorn zich zou houden. Het krachtsverschil in de eerste helft was erg groot. Al na 45 minuten spelen was de stand van 0-7 bereikt. In de tweede helft stuurde trainer Richard Karrenbelt een bijna volledig nieuw team het veld in (op keeper Guy ten Kate en verdediger Maarten Boeve na). De beduidend jongere ploeg, met onder meer A-junior Charlie van der Hulst, toonde zich strijdvaardig. AZ kreeg nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar tot vreugde van de vele Apeldoornse supporters langs de kant was het Richard van Schooten die in de 75ste minuut het enige doelpunt van de tweede helft en een eretreffer voor csv Apeldoorn noteerde.

csv Apeldoorn - Voorwaarts Twello: 1-0
Op zaterdag 13 juli werd geoefend tegen Voorwaarts Twello van trainer Hans uit den Boogaard. csv Apeldoorn-trainer Richard Karrenbelt stuurde de spelers die de tweede helft mochten invallen tegen AZ het veld in als basisformatie tegen Voorwaarts. In de eerste helft waren er over en weer nauwelijks kansen, maar mocht de grootste kans vlak voor rust voor csv Apeldoorn genoteerd worden. In de tweede helft kreeg csv Apeldoorn meer kansen en was er een overwicht. Een eigen doelpunt van Voorwaarts zorgde in de 58ste minuut echter voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

SC Genemuiden - csv Apeldoorn: 2-4
SC Genemuiden stond vorig seizoen nog onder leiding van de huidige trainer van csv Apeldoorn, Richard Karrenbelt. In de competitie is csv Apeldoorn ook ingedeeld bij SC Genemuiden. Op voorhand dus een interessante krachtmeting met de voormalig Topklasser. In de eerste helft kreeg SC Genemuiden het grootste aantal kansen, maar Modou Nyang zorgde ervoor dat csv Apeldoorn met een 0-1 voorsprong de rust in ging. In de tweede helft maakte Richard van Schooten 0-2 na een prachtige actie van Jesse Hartgers. Burak Tekay zorgde met een mooie vrije trap voor 2-3. De 2-4 werd in blessuretijd gemaakt door Maarten Boeve, op aangeven van Rob Diderik.

Intersport Jonker Zomertoernooi
De eerstvolgende wedstrijd staat op het programma tijdens het Intersport Jonker Zomertoernooi. Op dinsdag 13 augustus staat een wedstrijd op het programma tegen WSV. Op zaterdag 17 augustus wordt de finaleronde gespeeld, tegen AGOVV of Columbia.

csv Apeldoorn - RKHVV
In de laatste oefenwedstrijd voor aanvang van het bekertoernooi zal RKHVV op dinsdag 20 augustus naar Sportpark Orderbos komen.

Bekerwedstrijden Bij de loting voor de KNVB beker is csv Apeldoorn ingedeeld bij DVV uit Duiven, vv Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg en VVA '71 uit Achterberg. Op zaterdag 24 augustus staat eerst een uitwedstrijd tegen DVV op het programma. Op dinsdag 27 augustus speelt csv Apeldoorn thuis tegen VV Eemdijk. Op zaterdag 31 augustus is de laatste wedstrijd in de poule, uit tegen VVA '71 in Achterberg. De nummers 1 en 2 van deze poule gaan door naar de volgende ronde.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 15 maart 2013

Jeroen en Wilma Woudenberg: vertrouwde gezichten bij csv Apeldoorn

Jeroen en Wilma Woudenberg zijn voor veel mensen bekende gezichten bij csv Apeldoorn. Jeroen (44) is hoofd medische zaken en verzorger bij het eerste elftal, zijn vrouw Wilma (41) maakt onderdeel uit van het hospitality team en is verantwoordelijk voor de kantineplanning. Tijd om nader kennis te maken met Jeroen en Wilma.

Jeroen en Wilma zijn al jaren bij de club te vinden, maar hoe is dat zo gekomen? Jeroen vertelt: “Toen ik 10 jaar oud was ben ik lid geworden van csv Apeldoorn. Mijn broer speelde ook al bij de club. Onze zoon Thom speelt momenteel in de E7 in is al lid van nog voor de F-league. Onze andere zoon Lars doet aan atletiek en is lid van AV ’34. Ik ben bij csv Apeldoorn ook nog evenementen coördinator geweest bij onder meer de Waterschap sportdagen.”. Wilma vult aan: “Ik ben via Jeroen bij csv Apeldoorn terechtgekomen. Mijn familie heeft altijd bij voetbalclub OBV gezeten toen jonger was. Ik hielp ook regelmatig mee achter de bar. Ik kom bij csv Apeldoorn nu nog wel eens mensen tegen die mij nog kennen van OBV. Ik ben begonnen als vrijwilliger toen ik ‘koffiemoeder’ werd, in de tijd dat Jan-Willem Stegeman nog bestuurslid kantinezaken was.”.

Het takenpakket van Jeroen en Wilma reikt verder dan datgene wat veel mensen zien. Jeroen: “Als hoofd medische zaken ben ik niet alleen op zaterdag verzorger bij de wedstrijden van het eerste elftal, maar ik ben er ook op donderdag en afwisselend op maandag of dinsdag. Ik rouleer hierbij met Dineke Veeneman. Op zaterdag is het ook net hoe het uitkomt wie van ons de taak van verzorger op zich neemt.”. Wilma: “Mijn voornaamste taak binnen het hospitality team is het maken van de planning van de kantine. Samen met Hetty Hevel zorg ik ervoor dat er voldoende mensen aanwezig zijn. Hetty maakt vaak de papieren planning en ik bel de mensen om te vragen of ze beschikbaar zijn om te helpen in de kantine. Ik help zelf ook vaak mee achter de bar en spring bij wanneer dat nodig is.”.

Als Jeroen wordt gevraagd naar zijn gevoel bij csv Apeldoorn antwoordt hij: “csv Apeldoorn is een gezellige club. Dat was het ook toen we met het eerste elftal in de Tweede Klasse speelde. Toen vond iedereen dat ook wel prima. Nu draait het meer om prestaties en is het belangrijk de andere teams binnen de club daarbij niet te vergeten. Gelukkig heb ik nooit het idee gekregen dat de andere teams vergeten worden. Je bent toch samen de club.”.

Jeroen heeft dit seizoen slechts een enkele wedstrijd van het eerste elftal gemist en weet als verzorger veel van het reilen en zeilen binnen het team. Jeroen: “Het team heeft veel kwaliteit en heeft dit seizoen hier en daar gewoon geen geluk gehad. Het zit nog heel dicht op elkaar in de stand op de ranglijst, dus het kan nog alle kanten op. Maar we hebben simpelweg te veel kwaliteiten in de groep om te degraderen, dus ik heb vertrouwen in een goede afloop.”.

Op vrijdag 22 maart wordt voor het eerst een Ladies Night georganiseerd bij csv Apeldoorn. Wilma is een van de initiatiefnemers en is op het moment van schrijven druk bezig met de voorbereidingen. Wilma: “Tot op heden zijn er 20 verschillende bedrijven aangemeld, die in totaal 26 stands zullen inrichten. Het zijn overigens niet alleen sponsors van csv Apeldoorn. De hele bovenverdieping van het clubhuis zal worden benut, van de bestuurskamer tot en met de kantine. Het zal nog een beetje passen en meten worden, maar dat komt vast goed. Het moet vooral een leuke avond worden en ik krijg ook al veel enthousiaste reacties van dames die zich hebben aangemeld. Het moet een exclusieve avond worden voor de dames, maar als enige uitzondering zullen er wel een aantal heren van het eerste elftal meehelpen in de bediening. Inmiddels hebben we ruim 80 aanmeldingen gekregen. We hebben het entreegeld met €2,50 laag gehouden om daarmee ook de drempel zo laag mogelijk te houden. De dames ontvangen een drankje, met of zonder alcohol, en kunnen daarna kennismaken met de standhouders; van een nagelstyliste tot tenenlezen, van hapjes van Slagerij Jaap Oosterbeek tot een proeverij van slijterij ’t Okshoofd en van kleding tot een massage. Het aanbod is heel divers. De dames zijn welkom vanaf 19.30 uur en het duurt tot ongeveer 22.00 uur. Ik ben heel benieuwd hoe de avond zal verlopen en kijk echt uit naar de eerste editie van de Ladies Night.”.

Over de totstandkoming van de Ladies Night vertelt Wilma: “Voor dames werd er eigenlijk nooit echt iets georganiseerd. Het begon als een klein idee, meer als een geintje. Maar toen we er mee aan de slag gingen, dachten we ‘het is toch echt wel een leuk idee’.”.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 8 december 2012

in samenwerking met Lex Oosterman

Ugur Yildirim: “Ik snap niet waar al die indianenverhalen vandaan komen”

Ruim een jaar geleden kwam hij voor het eerst op het Orderbos om mee te trainen met csv Apeldoorn. Via assistent-trainer Jochem de Weerdt, die een project voor te vroege schoolverlaters begeleidt en waar Ugur Yildirim ambassadeur van is geworden, was het contact snel gelegd. Het enthousiasme bij de supporters was in eerste instantie niet groot, mede ingegeven door zijn moeizame periode bij AGOVV Apeldoorn, waar hij met veel gedoe uiteindelijk is gestopt. Nu, een jaar later, is hij een gewaardeerde kracht van het eerste elftal en is de scepsis volledig verdwenen.

Op een woensdagmiddag treffen we Ugur Yildirim in zijn restaurant “Que pasa?” in Deventer. In het barbecue restaurant vertelt hij zeer openhartig over zijn bewogen voetballoopbaan.

“Ik ben op mijn zesde begonnen met voetballen bij Brink en Orden (tegenwoordig sv Orderbos) bij de F-jes. Ik ben meegenomen door jongens uit de buurt. Ik ben er lang niet meer geweest, maar heb er mooie herinneringen liggen. Ik was gek van het spelletje. Soms speelde ik twee wedstrijden op een dag, eerst bij de C-afdeling en daarna bij de A-afdeling. Het was denk ik wel logisch dat er belangstelling van Vitesse en Go Ahead Eagles kwam. Ik speelde al in het Gelders Elftal. Op school ging het niet zo goed en mede daardoor heb ik voor Go Ahead gekozen om duidelijkheid te krijgen. Hoofd jeugdopleidingen Jan Streuer van Vitesse was daar erg boos over.”.

Op de drempel van betaald voetbal
“Op mijn zestiende kreeg ik een vijfjarig contract bij Go Ahead. Ik begon in het tweede elftal, terwijl anderen van mijn lichting meteen naar het eerste mochten. Daar was ik erg teleurgesteld over. Mijn eerste goal scoorde ik tegen Haarlem. Ik heb altijd mid-mid gespeeld, maar trainers Maaskant en Eijkelkamp zagen een rechtsbuiten in mij. In het eerste volledige seizoen in de hoofdmacht scoorde ik 18 keer.”.

“Na de Eagles kon ik naar alle clubs in de Eredivisie, buiten de top-drie. Het ging mij niet zozeer om het geld, maar om de ‘klik’. Heerenveen paste bij mij. Het ging daarna erg snel. Binnen 6 maanden bij Heerenveen kreeg ik al een uitnodiging voor het Nederlands Elftal. Gedurende de eerste drie seizoen bij Heerenveen was er al buitenlandse interesse, maar de club wilde mij niet laten gaan. In de voorbereiding naar het vierde seizoen verliep het moeilijk en wilde ik weg. Heerenveen, in de persoon van trainer Gert-Jan Verbeek, wilde niet meewerken aan een transfer. Uiteindelijk ben ik bij Gaziantepspor een driejarig contract overeengekomen.”.

“Ik kwam er op het verkeerde moment”
“Bij Gaziantepspor kwam ik op het verkeerde moment. Er was een bestuurlijke chaos. Niets was goed geregeld. In de winterstop ben ik naar Sivasspor vertrokken, ondanks dat ik alles speelde bij Gaziantepspor. In aanloop naar wedstrijden is het in Turkije gebruikelijk dat je op trainingskamp gaat en daar kom je niet onderuit. Toen er op een dag een brandje was in huis, kon ik niet bij mijn gezin zijn. Ook de betalingen begonnen moeilijk te verlopen. In deze tijd had mijn vrouw het ook niet zo naar haar zin in Turkije en kwamen er problemen in de relationele sfeer. Daarna heb ik nog even meegetraind bij FC Zwolle. Uiteindelijk ben ik bij Kasimpasa terecht gekomen, dat in de eerste divisie speelde. We promoveerden en toen begonnen de problemen echt. Twee dagen voor het aflopen van de transferperiode moest ik weg. Ik werd teruggezet naar de beloften en moest op onmogelijke tijden trainen. De betalingen stopten als ik niet zou doortrainen. Ik ben veel getreiterd, maar werd goed opgevangen door de trainer van het tweede elftal.”.

Terug in Nederland wordt het moeilijk
“Na de contractperiode ben ik teruggegaan naar Nederland. Terug in Nederland kon ik meetrainen bij TOP Oss onder leiding van Hans de Koning. De trainer was een grote steun tijdens de periode waarin de scheiding van mijn vrouw moest worden geregeld. Dit was een zware tijd, omdat ik toen voor lange tijd mijn kinderen niet zag.”.

“Toen ik bij Oss meetrainde, beweerde mijn oude club dat ik niet transfervrij was. De papieren werden vervalst en een onafhankelijke instantie heeft dit later bevestigd. Ik heb de zaak aangekaart en gewonnen, maar moet nog steeds geld krijgen. Mijn advocaat kan nu een beslaglegging doen. Ik ging iedere dag naar Oss met m’n voetbalspullen in de hoop dat het geregeld was, maar dat lukte steeds niet.”.

Lastige tijd op Berg en Bos
“Toen Hans de Koning naar AGOVV vertrok, belde hij mij meteen. Eigenlijk wilde ik niet naar AGOVV, omdat er ook connecties waren met NEC en ADO Den Haag. Uiteindelijk kwamen we er financieel uit en tekende ik een contract voor een jaar. Dat AGOVV in de financiële problemen zat, werd mij al snel duidelijk omdat ik mijn geld niet meer kreeg. Slechts een deel van het afgesproken bedrag heb ik gekregen, terwijl ik het geld hard nodig had. Als je bij een BVO speelt, kan je niet bij het geld van het CFK (spelersfonds). Dan heb ik het nog niet eens gehad over de onenigheid die er was rondom de auto die ik reed.”.

“Ik heb nooit mensen teleur willen stellen, want als ik naar de krant was gestapt hadden ze een prachtig verhaal gehad. In deze periode kwamen er indianenverhalen de wereld in. Ik zou gokschulden hebben gehad en meer van dat soort ellende. Ook zou ik geen zin en ambitie meer hebben. Daar is niets van waar. Wie mij echt kent, weet wel beter.”.

Het leven na een moeilijke tijd weer op de rit
“De scheiding van mijn vrouw kwam rond en er kwam een eind aan een vierjarige periode van teleurstelling en problemen. Mijn ex is de beste moeder die mijn kinderen Alyna (9), Aysena (6) en Arda (5) kunnen wensen. Ik ben inmiddels weer hertrouwd met een Turkse vrouw en ben weer gelukkig. Ik heb weer regelmaat in mijn leven. Als het privé goed gaat, kan ik me volledig op voetbal richten.”.

Het plezier teruggevonden op het Orderbos
“Jochem de Weerdt kende ik nog van mijn tijd bij Go Ahead. Hij was bezig met een project om vroegtijdig schoolverlaat te voorkomen, met het zogenaamde ‘lefteam’. Ik ben ambassadeur geworden van dit project en ga momenteel met Jochem langs scholen om voorlichting te geven. Zo is het contact met csv Apeldoorn tot stand gekomen. Ik heb een prettig gesprek met Jan-Willem Stegeman (bestuurslid technische zaken) gehad en mocht mee gaan trainen. Na een half jaar mee te hebben getraind, heb ik een contract voor een seizoen getekend bij csv Apeldoorn. De klik met John van Loen is heel goed en ik heb het naar mijn zin. Het is een leuke groep. Het grappige is dat een van de jongens laatst naar me toekwam en zei dat hij het eerst niet in mij zag zitten, maar dat hij zijn mening heeft moeten bijstellen.”.

“Ik voel me verantwoordelijk voor het elftal. Ik wil graag met jonge spelers mijn ervaring delen. In de tijd dat ik geblesseerd was, heb ik keihard gewerkt om snel terug te komen. Ik was bijna elke dag bij de fysio te vinden en tegen Ajax maakte ik mijn rentree.”.

“Ik heb in de jeugd altijd op ‘10’ gespeeld en nu speel ik op rechtsbuiten. In de praktijk komt het erop neer dat ik veel op het middenveld te vinden ben, om ruimte te creëren voor Bram Holtman die als rechtsback vaak mee opkomt.”.

20 minuten Nederlands Elftal
Ugur is de enige speler van de A-selectie van csv Apeldoorn ooit die het Nederlands Elftal heeft gehaald. Hierover zegt hij: “Ik heb drie dagen met het Nederlands Elftal opgetrokken. Ik mocht in Birmingham op Villa Park invallen in een oefenwedstrijd tegen Engeland. Het waren drie fantastische dagen en dat pakt niemand mij meer af.”.

“Ik heb geen ambities meer om in het betaald voetbal terug te keren. Het liefst zou ik met csv Apeldoorn in de Topklasse gaan spelen. Ik hoop dat ik in dit seizoen genoeg respect afdwing om ook volgend seizoen bij csv Apeldoorn te spelen.”.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 11 november 2012

Jeroen Willems: “Ik heb het naar mijn zin bij csv Apeldoorn”

Jeroen Willems is met zijn leeftijd van 31 jaar de oudste speler in de hoofdmacht van csv Apeldoorn. Momenteel is de centrale verdediger bezig aan zijn zesde seizoen op Sportpark Orderbos.

Jeroen Willems speelde bij Apeldoornse Boys voordat hij naar csv Apeldoorn vertrok. Over zijn komst naar csv Apeldoorn vertelt hij: “Ik ben een echte jongen van Apeldoornse Boys en daarom was ik ook niet van plan om naar een andere club in Apeldoorn te gaan. Ik had een gesprek bij Rohda Raalte waar Art Langeler, momenteel trainer van PEC Zwolle, destijds trainer was. Het gesprek ging daar prima, maar ik was in dezelfde tijd op zoek naar werk en vond een baan in Utrecht. Toen heb ik alles op een rijtje gezet en kwam tot de conclusie dat de reistijd naar Raalte mij teveel zou worden. Ook bij csv Apeldoorn en bij WSV heb ik een gesprek gehad. Bij csv Apeldoorn sprak het verhaal van trainer Peter Wesselink mij erg aan. De club was ambitieus en Peter Wesselink wist mij dan ook te overtuigen voor csv Apeldoorn te kiezen. Momenteel ben ik bezig met mijn zesde seizoen bij csv Apeldoorn, maar dat had ik op voorhand nooit verwacht.”.

Op de vraag of het kriebelt om terug te keren naar Apeldoornse Boys antwoordt Jeroen: “Eigenlijk speelt deze vraag ieder seizoen weer. Toch heb ik het naar mijn zin bij csv Apeldoorn. Met jongens als Jeroen van den Hoek, Peter de Waal, Jasper van Oorspronk, Richard van Beek, Bram Holtman en Marc Hoekstra speel ik nu al jaren samen. Het is een hechte en leuke groep. Daarnaast is csv Apeldoorn gewoon een hele mooie club.”.

Over zijn mooiste momenten bij csv Apeldoorn zegt Jeroen: “Dat is voor mij het jaar Topklasse. De wedstrijden tegen Spakenburg en IJsselmeervogels zijn mij het meest bijgebleven. Ik heb toen een half seizoen mogen spelen. Dat was voor mij een mooie ervaring, maar ik gunde Peter de Waal, mijn concurrent op mijn positie, zeker niet zo’n vervelende blessure. Ik vind het voor hem echt heel erg dat hij dit seizoen heeft moeten besluiten op zo’n jonge leeftijd te stoppen met voetballen. We zijn dan wel concurrenten, maar kunnen heel goed met elkaar opschieten. Ik denk dat Peter de Waal de beste speler is waarmee ik ooit heb samengespeeld.”. Momenteel vormt Jeroen samen met Joost Krijns het centrale verdedigingsduo van csv Apeldoorn. Ook voor Joost Krijns heeft Jeroen mooie woorden: “Hij is een enorm talent en hij is pas 19 jaar. Het is mooi om met zo’n jonge jongen samen te spelen.”.

Over het dieptepunt in zijn tijd bij csv Apeldoorn vertelt Jeroen: “Dat is de degradatie uit de Topklasse. In de beslissingswedstrijd tegen Montfoort hadden we gewoon niet hoeven verliezen.”. In het huidige seizoen staat csv Apeldoorn met 11 punten uit 9 wedstrijden op de achtste plaats van de ranglijst. Toch blijft Jeroen optimistisch over dit seizoen: “Er is zeker nog vertrouwen in de groep. De laatste wedstrijden kregen we vaak genoeg kansen, maar ging de bal steeds niet in het doel. Ook hebben we wat vervelende blessures gehad. Dat is heel jammer, maar we spelen echt niet zo slecht. Ik denk dan ook dat we best nog een periodetitel zouden kunnen winnen.”.

Over de supporters van csv Apeldoorn is Jeroen positief: “Er zijn bij thuiswedstrijden vaak veel supporters. Ook bij uitwedstrijden is het mooi om te zien hoeveel mensen er meegaan. Bijvoorbeeld uit bij Quick Boys in Katwijk waren er veel supporters. Mijn zus kwam toen ook kijken en het was leuk dat ik toen werd aangesproken door supporters, omdat ik een goede wedstrijd had gespeeld. Ik heb van mensen om mij heen begrepen dat er de laatste tijd een handjevol mensen negatieve dingen hebben geroepen vanaf de kant, maar daar heb ik in het veld zelf gelukkig weinig van gemerkt. Jarenlang heeft de club uitstekende resultaten gehad en zijn we de hoogst spelende amateurclub in Apeldoorn, maar nu zit het een beetje tegen. Dan werkt het net zoals bij alle andere clubs en zijn sommige mensen misschien wat negatief.”.

In de voorbereiding was Jeroen een aantal weken afwezig door een reis naar Japan. Hierover vertelt hij: “Toen ik klaar was met mijn studie heb ik een wereldreis gemaakt. Destijds ben ik niet naar Japan geweest, onder meer omdat het gewoon duur is. Dit jaar heb ik de knoop doorgehakt en ben ik alsnog voor vier weken gegaan. Ik ben ook nog bij de oude club van trainer John van Loen geweest in Hiroshima. Daar heb ik met een foto in mijn hand gevraagd of ze hem nog kenden, en dat bleek het geval. Ik heb er nog een wedstrijd bezocht en een shirtje gekocht.”.

Jeroen heeft een seizoenskaart van Ajax en mist weinig wedstrijden: “Toen ik veertien was, nam mijn opa mij voor het eerst mee naar Ajax. Dat was in het seizoen 94/95. We gingen naar de wedstrijd in de Champions League tegen Hajduk Split in het Olympisch stadion. Later dat seizoen won Ajax de Champions League. Een aantal jaren heb ik samen met een groepje vrienden een seizoenskaart gehad en momenteel ben ik samen met een vriend overgebleven.”.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 12 oktober 2012

Profvoetbal lonkt voor Joost Krijns

Joost Krijns is met zijn 19 jaar een van de jongste spelers in het eerste elftal van csv Apeldoorn. Tijdens het vorige seizoen werd Joost uitgenodigd voor een trainingsstage bij Heracles Almelo. Dit seizoen is het Go Ahead Eagles dat hem uitnodigde voor een proefwedstrijd. Kortom: een contract bij een profclub lonkt voor de talentvolle centrale verdediger.

Op dinsdagavond 9 oktober stond een oefenwedstrijd tussen HHC Hardenberg en een beloftenteam van Go Ahead Eagles op het programma. Joost Krijns begon in de basis en concludeerde tegenover een verslaggever van De Stentor na afloop dat zijn optreden zeker een voldoende waard was.

Go Ahead Eagles is voor Joost een oude bekende. In de jeugd speelde hij tot in de C-jeugd bij de club uit zijn woonplaats Deventer. Over het vertrek bij Go Ahead Eagles zegt Joost: “Het was mijn eigen keuze om na drieënhalf seizoen te stoppen bij Go Ahead Eagles. Ik speelde op dat moment in de C1 en eerlijk gezegd ging het op school niet goed en haalde ik slechte cijfers. Daardoor was de motivatie ook niet meer helemaal optimaal. Ik speelde wekelijks in de basis, maar had meer vrijheid nodig om op school beter te kunnen presteren.”.

csv Apeldoorn wist Joost te overtuigen om twee jaar geleden de overstap te maken van Koninklijke UD in Deventer naar Sportpark Orderbos. Over hoe dit ging vertelt Joost het volgende: “Ik werd gebeld door Martijn Baars. Toen ik hoorde dat ik voor csv Apeldoorn kon gaan spelen, dat op dat moment nog in de Topklasse speelde, was het natuurlijk mooi. De intentie was eigenlijk dat ik in de voorbereiding mee zou trainen met de A-selectie om mezelf te bewijzen en eventueel via het tweede elftal op termijn bij het eerste zou aansluiten. Ik ben er onbevangen aan begonnen en had voorgenomen niet te hoge verwachtingen te hebben. Dat ik aan het eind van het seizoen een basisplaats in het eerste elftal en de titel ‘speler van het jaar’ zou hebben, dat is natuurlijk heel mooi.”

Een speler die via de jeugdopleiding van csv Apeldoorn het betaalde voetbal wist te bereiken was Jochem de Weerdt, momenteel assistent-trainer van het eerste elftal van csv Apeldoorn. In de B-jeugd maakte Jochem de Weerdt de overstap naar Go Ahead Eagles en veroverde een basisplek in het eerste team van de Deventenaren. Joost zegt hierover: “Ik wist eigenlijk niet dat Jochem oorspronkelijk uit de jeugd van csv Apeldoorn kwam. Toen ik in de C-jeugd van Go Ahead Eagles speelde, heb ik een seizoenkaart gehad en heb ik Jochem dus ook aan het werk gezien in het eerste elftal van Go Ahead.”.

Joost blijft ondanks de interesse van enkele profclubs realistisch. Als hem naar zijn droom wordt gevraagd, dan zegt hij het volgende: “Natuurlijk kan ik wel roepen dat ik voor Barcelona wil spelen, maar dat is niet realistisch. Daarom houd ik het op een basisplaats bij een Eredivisieclub, maar we moeten maar zien of dat reëel is.”. Tijdens zijn stage bij Heracles Almelo kon Joost alvast kennismaken met het niveau van de Eredivisie: “Bij Heracles deed ik mee tijdens een wat rustige training, waarbij ik helaas geblesseerd raakte aan mijn hamstring. Ik zou eigenlijk nog een training mee hebben gedaan als ik niet geblesseerd was geraakt. Ondanks mijn blessure ben ik wel gaan kijken bij de volgende training, waarbij er 11 tegen 11 werd gespeeld. Zo heb ik er toch een beetje van kunnen proeven. Ik heb sindsdien niets meer gehoord van Heracles, maar het is ook niet zo dat het meteen een gepasseerd station is. Misschien word ik dit seizoen nogmaals uitgenodigd, als men hoort dat ik nu bij Go Ahead Eagles een proefwedstrijd heb mogen spelen.”.

Joost is dit schooljaar begonnen met een nieuwe opleiding. Hierover zegt hij: “Ik heb nu voor een opleiding gekozen, waarin ik ook mijn maatschappelijke toekomst zie. Het is gewoon belangrijk om je papieren te halen.”. Op de vraag of Joost open staat voor een avontuur in de Topklasse antwoordt hij: “Ik heb er nog niet zo over nagedacht, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Het zou betekenen dat ik dan nog meer tijd in voetbal moet stoppen met het risico dat het op school minder gaat. Ik wil gewoon niet op mijn vijfendertigste terugkijken op een amateurvoetbal carrière zonder een schooldiploma te hebben behaald. Uiteraard kan ik betaald voetbal simpelweg niet afwijzen. Dan ga ik er ook vol voor.”.

Op de vraag wat de mooiste wedstrijden zijn die Joost tot op heden speelde, antwoordt hij: “De thuiswedstrijden tegen WHC (1-0 winst), ONS Sneek (1-0 winst) en DETO (4-0 winst). Daar stond veel spanning op en we hebben het in die wedstrijden gewoon goed gedaan.”.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 14 september 2012

Marc Hoekstra en Jasper van Oorspronk: vertrouwde gezichten van het eerste

Marc Hoekstra (28) en Jasper van Oorspronk (29) zijn de twee spelers in het eerste elftal van csv Apeldoorn die het langst bij de selectie zitten. Hoekstra is inmiddels bezig aan zijn achtste seizoen in het rood-geel en heeft ruim 200 wedstrijden op zijn naam staan. Van Oorspronk is aan zijn zevende seizoen bezig en heeft inmiddels meer dan 150 wedstrijden voor csv Apeldoorn gespeeld. Tijd om de heren te vragen naar hun kijk op het reilen en zeilen van het eerste elftal en de eigen ervaringen bij csv Apeldoorn.

Marc Hoekstra kwam via Groen Wit ’62 en AGOVV terecht bij het eerste elftal van csv Apeldoorn. Marc: “Ik heb geen binding met AGOVV en ook met Groen Wit heb ik niet veel binding meer. csv Apeldoorn is een gezellige club, waarbij we ook altijd een hecht team hebben gehad, dat vind ik belangrijk.”. Jasper van Oorspronk kwam via Teuge terecht bij csv Apeldoorn: “Teuge is wel een echte dorpsclub en het is er gezellig. Vooralsnog denk ik niet dat ik er snel zal terugkeren. Misschien over enkele jaren, maar voorlopig zit het er niet in.”.

Wanneer er naar de nabije toekomst wordt gekeken geeft Marc het volgende aan: “Ik heb het prima naar mijn zin bij csv Apeldoorn. Als je kijkt naar de clubs die op zaterdag spelen is csv Apeldoorn toch wel het hoogst haalbare in de omgeving. Toch ben ik op een leeftijd aanbeland dat als ik weg zou willen, dit nu de tijd is. Maar dat is niet aan de orde.” Jasper vult aan: “Met ieder jaar dat je langer bij de club zit, neemt realistisch gezien de kans toe dat je een keer vertrekt. Vorig jaar zijn er ook een aantal spelers vertrokken die hier al jaren speelden. Hopelijk blijft de groep nu wat meer bij elkaar de komende tijd. Dat speelt ook wel een rol voor mij.”.

Over het hoogtepunt in de voetbalcarrière zijn beide heren het volmondig eens: promotie naar de Topklasse. Jasper: “Als je kijkt naar het seizoen waarin we promoveerden naar de Topklasse en waar we op dat moment vandaan kwamen, was het gewoon heel mooi. We zetten in de laatste wedstrijden een hele mooie serie neer en promoveerden. Dat was echt het hoogtepunt voor mij.”. Marc: “Dat je in de Topklasse tegen een club als Spakenburg mocht spelen en er bij de thuiswedstrijd 2000 man langs de kant stond, dat was fantastisch. Dat was het ondanks dat we die wedstrijd met grote cijfers verloren (0-7).”.

Naast hoogtepunten, zijn er ook sportieve dieptepunten. Bij Marc is met name de verloren degradatiewedstrijd tegen Montfoort bijgebleven. Marc: “Tegen Montfoort speelden we gewoon een slechte wedstrijd. Als je goed had gespeeld en dan alsnog had verloren, hadden we onszelf het minder kwalijk kunnen nemen. Ook het einde van vorig seizoen gaf mij een slecht gevoel. Op 1 punt achter de koplopers eindigen en met lege handen staan is gewoon balen.”. Jasper vult daarop aan: “Maar misschien was het achteraf maar beter. De ploeg was misschien gewoon nog niet klaar voor de Topklasse. Het is balen, maar het is niet anders.”. Voor Jasper is een zware blessure het dieptepunt. Jasper: “Ik raakte geblesseerd toen we in de Topklasse speelden en moest bijna de gehele tweede helft van het seizoen missen. Pas in de laatste paar competitiewedstrijden was ik weer fit genoeg. Het is gewoon enorm balen als je de Topklasse haalt en dan een half seizoen lang moet toekijken. Dat is voor mij persoonlijk wel het absolute dieptepunt geweest.”.

Over de vraag welk doelpunt het meest is bijgebleven, hoeft Marc niet heel lang na te denken. Marc: “Het doelpunt dat ik scoorde in de Topklasse tegen Sparta Nijkerk. Het was de 3-2 in de laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij verlies directe degradatie zou betekenen. We kwamen die wedstrijd 0-2 achter, maar na een rode kaart kantelde die wedstrijd en wonnen we uiteindelijk met 4-2. Het moment van het doelpunt was fantastisch, maar ook het doelpunt zelf was mooi. Het kwam uit een mooie aanval en ik wist de bal op een mooie manier met een volley binnen te werken.”. Jasper: “Mijn mooiste doelpunt is eigenlijk het laatste doelpunt dat ik maakte, tegen ARC. Het was een doelpunt uit een lastige hoek. Ik scoor meestal niet zoveel, maar mijn vorige doelpunt was toch wel erg mooi.”.

Over een eventuele terugkeer naar de Topklasse zijn Marc en Jasper het eens. Jasper: “De Topklasse wordt ieder jaar sterker en het wordt ook steeds lastiger om het te halen. Vooral als je kijkt welk budget sommige clubs ter beschikking hebben.”. Marc vult aan: “Hierbij speelt natuurlijk ook een rol wat de ambities zijn van de club.”.

Net als vorig seizoen is John van Loen de trainer van het eerste elftal. Beiden zijn positief over de oefenmeester. Marc: “John is duidelijk, heeft een gevarieerde oefenstof en eist veel van iedereen zowel in de wedstrijd als op de training. Dat is wel eens anders geweest bij andere trainers.”. Jasper vult aan: “John zit er kort op als dat nodig is, maar weet ook wanneer het meer ontspannen kan. Hij heeft een ideaal voor ogen en wil iedereen daarin betrekken.”.

Een voorspelling van de prestaties voor dit seizoen vinden Marc en Jasper lastig. Marc: “Onze tegenstanders zijn relatief onbekend en daardoor lastig in te schatten. Ik denk dat we zeker moeten gaan voor de nacompetitie via een periodetitel, maar het zal zeker niet makkelijk gaan. Als je kijkt hoeveel jongens we nu al missen door blessures, is het gewoon lastig te zeggen waar we nu staan.”. Jasper: “Waarschijnlijk kan je na een wedstrijd of 7 of 8 hier wat meer over zeggen. Ploegen zoals VVA ’71 of Ajax hebben al laten zien voor een stunt te kunnen zorgen. Ajax heeft ook heel wat nieuwe spelers, dus zullen we het zeker lastig krijgen.”. Marc: “Afgelopen seizoen zijn er wel wat spelers bij ons vertrokken die garant stonden voor een flink aantal doelpunten. Voor de nieuwe jongens is er dan wel wat druk. Ik denk dat de nieuwe spelers ook nog wat moeten wennen.” Jasper: “Onze nieuwe aanvallers hebben bijna allemaal 4-4-2 gespeeld bij hun vorige club en moeten nu wennen aan een aanvallender systeem. Daar hebben ze misschien even de tijd voor nodig.”.

De spelersgroep kent dit seizoen een aantal nieuwe gezichten, waarover Marc het volgende zegt: “Het is nog even aftasten met de nieuwe jongens. Een aantal jongens komt van buiten de plaats en moet nog meer wennen. Maar dat komt denk ik wel goed. Het ritme moet er nog een beetje inkomen.”. Jasper is het hier mee eens: “De groep moet nog een beetje naar elkaar groeien. Het niveau van de ‘basis’ is denk ik gelijkwaardig aan die van vorig seizoen. Maar in de breedte merk je wel dat er meerdere ervaren spelers zijn vertrokken en dat daar jonge spelers voor terug zijn gekomen.”.

Bij een aantal supporters van het eerste elftal lijkt de uitwedstrijd tegen Ajax amateurs flink te leven, maar beide heren benaderen het als een gewone wedstrijd. Marc: “Bij een aantal jongens in de groep leeft het wel echt, maar bij mijzelf niet heel erg. Het is wel leuk om een keer op de Toekomst gespeeld te hebben.”. Jasper: “Bij mij leeft het ook niet zo enorm. Ik kijk misschien nog wel meer uit naar de wedstrijden tegen Quick Boys. Dat is toch wel een club met een grote naam in het amateurvoetbal.”. Jasper voegt lachend toe: “Er zijn een aantal jongens die bij Ajax misschien wel shirtje willen ruilen, maar daar zouden ze teammanager Wim Tamboer niet erg blij mee maken.”.

De arbitrage is een onderwerp dat vaak ter sprake komt bij wedstrijden. Beide heren zijn het eens over het niveau. Marc: “Het niveauverschil tussen Topklasse scheidsrechters en Hoofdklasse scheidsrechter is gemiddeld genomen niet heel groot. Wel is het verschil tussen individuele arbiters soms heel groot.”. Jasper: “Het is ook wel fijn dat er in de Hoofdklasse gebruik wordt gemaakt van grensrechters vanuit de KNVB en niet vanuit de clubs. Als er dan een fout wordt gemaakt, kan je er toch wat meer vanuit gaan dat het niet met opzet is. Bij clubgrensrechters is dat vaak heel anders. Dat zagen we ook dit seizoen in het bekertoernooi.”.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 16 augustus 2012

Jochem de Weerdt: ”Deze selectie is beter dan die van vorig seizoen”

De voorbereidingen van het eerste elftal op het nieuwe seizoen zitten er op moment van schrijven bijna op. Het Intersport Jonker Zomertoernooi werd gewonnen en meerdere oefenwedstrijden leverden nuttige informatie op voor te technische staf van csv Apeldoorn. Assistent-trainer Jochem de Weerdt verteld over zijn ervaringen tijdens de voorbereiding.

Wat is je algemene indruk na deze periode van voorbereiding?
We zijn natuurlijk in de eerste week niet compleet geweest, maar al snel sloten de meeste spelers aan. Voor de nieuwe spelers was het in het begin misschien een beetje spannend, maar de jongens van vorig seizoen wisten natuurlijk al een beetje wat ze konden verwachten van ons en wat wij van hen vragen. Het is een leuke groep met een goede mix van ervaren jongens en jongere talenten.

Wat vind je van het niveau van deze spelersgroep ten opzichte van vorig seizoen?
Ik denk echt dat we dit seizoen een betere groep hebben dan vorig seizoen. We hebben meer te kiezen. Het is een brede selectie en de jongens moeten flink de concurrentie met elkaar aangaan. Het hebben van veel keuze is alleen maar goed.

De selectie oogt op het moment erg fit. Is er op een andere manier getraind dan vorig seizoen?
Er is niet anders getraind, maar de jongens hebben goed voor zichzelf getraind in de vakantie. Het is hun eigen verantwoording om fit te verschijnen bij de club na de vakantie en een basisniveau van fitheid te hebben. Je merkt het snel genoeg als er niet goed getraind is in de vakantie.

In de voorbereiding kregen alle spelers speeltijd. Hoe vind je dat de jonge spelers het hebben gedaan?
De jonge jongens hebben het prima gedaan. Het is goed om te zien dat ze kunnen aanpikken. Ze hebben zich goed staande gehouden.

Heeft de technische staf het ‘ideale aanvalsplan’ met bijbehorende opstelling al voor ogen?
De tactiek is net als vorig seizoen dat we willen domineren en de tegenstander onder druk willen zetten. Natuurlijk zijn dat termen die meerdere trainers gebruiken, maar we hebben zeker een goed idee van waar we naartoe willen. Voor de nieuwe jongens is het misschien even wennen aan het systeem, maar de groep van vorig jaar weet waar we naartoe willen. We willen verder bouwen op de ontwikkelingen van vorig jaar. Het duurt eventjes voordat iedereen gewend is.

Het Intersport Jonker Zomertoernooi leverde de eerste ‘prijs’ van het seizoen op. Wat is jouw indruk van de verrichtingen tijdens dit toernooi?
In de finale tegen Albatross zagen we bij vlagen al wat we graag willen zien. Natuurlijk was het geen hele sterke tegenstander, maar je moet toch maar geconcentreerd blijven. De jongens hebben goed druk gezet, hielden het baltempo hoog en werkten hard.

Wat verwacht je van het bekertoernooi?
We spelen nu onder meer tegen DTS Ede. Vorig jaar hebben we al twee keer tegen ze geoefend en relatief eenvoudig gewonnen. Zonder arrogant te willen zijn denk ik wel dat we ze zelf de wil en ons systeem moeten opleggen en niet bezig moeten zijn met iets anders dan dat. We moeten eigenlijk voor niemand bang zijn en ons eigen spelletje spelen.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 20 juni augustus 2012

Voorlichtingsavond jeugdplan vol enthousiasme

Op vrijdag 8 juni jongstleden werd het nieuwe jeugdplan gepresenteerd aan ongeveer 50 aandachtige toeschouwers in het clubhuis. De avond stond in het teken van wat men noemde de ‘rood-gele draad’ binnen de jeugdopleiding.

Jan-Willem Stegeman opende de voorlichtingsavond met een korte introductie en verhelderde de ambitie van csv Apeldoorn om de jeugdopleiding naar een hoger plan te tillen. Hij legde onder meer uit hoe er vanaf begin september 2011 druk is overlegd met de commissie ‘Van A1 naar het eerste’. Er is in deze commissie vooral gesproken over het niveau waarop de jeugd nu speelt en op welke wijze er zo snel mogelijk kan worden teruggekeerd naar het gewenste niveau: de derde divisie. De technische mensen van de jeugd, Peter Mos en Willem Kempe, zijn erg druk geweest met het uitzetten van een heldere koers voor de toekomst. Deze koers stond dan ook centraal tijdens de voorlichtingsavond.

Willem Kempe lichtte de wijzigingen toe die reeds zijn ingezet op basis van het nieuwe plan en welke er nog volgen in het komende seizoen. Er werd ook aandacht geschonken aan diegenen die csv Apeldoorn gaan verlaten en zij werden bedankt voor hun inzet. Zo werd onder meer afscheid genomen van Peter Mos die, na vele jaren samen met Willem Kempe het jeugdplan invulling te hebben gegeven, zal stoppen met zijn werkzaamheden bij de jeugd. De wijzigingen in de trainersstaf bij de jeugd werden eveneens opgesomd en toegelicht.

Binnen het nieuwe jeugdplan is een nieuwe structuur van besturing uitgewerkt. Met ingang van de ledenvergadering op 26 juni, heeft Gerard van de Haar de bestuursfunctie jeugdzaken op zich genomen. Hij zal zich vooral gaan bezighouden met organisatorische en bestuurlijke taken. Vanaf die datum wordt er gewerkt met een hoofd technisch coördinator jeugd. Willem Kempe zal deze functie gaan bekleden. Bij de senioren is al een dergelijke verdeling gemaakt met Lammert van Dijk als hoofd technische zaken senioren. De twee technisch coördinatoren hebben elke maand, onder leiding van bestuurslid technische zaken Jan-Willem Stegeman, overleg. Op deze wijze blijft er goed in beeld hoe een en ander verloopt bij de jeugd en kunnen er ook toekomstplannen worden gemaakt.

Vanaf 1 juli 2012 zijn er voor elke leeftijdscategorie in de jeugd hoofdtrainers aangesteld. Naast het trainen, begeleiden, selecteren en samenstellen van de eerste selectie houden zij ook het totaaloverzicht binnen hun afdeling. Daarnaast gaan ze individueel training geven aan bijvoorbeeld de spitsen of verdedigers. Ze gaan ook de andere trainers van de desbetreffende afdeling voorzien van oefenstof. Er komen periodieke overleggen, zowel met trainers binnen de eigen afdeling als met de collega hoofdtrainers, de trainers van de tweede elftallen en het Hoofd Technische Zaken Jeugd om de lijnen van het beleidsplan te bewaken.

Het elftal Onder-17 en Onder-21 zal professioneler worden aangepakt. Beide elftallen gaan maandelijks spelen in competitieverband.
Henk van de Put zal hierin een aantal belangrijke taken gaan uitvoeren.

Willem Kempe zal elke week een moment gaan creëren waarin hij beschikbaar is voor trainers, leiders en ouders voor voetbaltechnische zaken. Op deze dagen is het mogelijk om vragen te stellen. De precieze dagen worden in een later stadium bekend gemaakt.

Na de toelichting van Wim Kempe namen Johan Leliveld en Marcel Rump het woord om toe te lichten wat er gaat veranderen op het gebied van training. Er werd stilgestaan bij de trainingsmethoden die momenteel worden toegepast bij de trainerscursussen van JeugdVoetbalStad Apeldoorn. Er werden onder beelden getoond van een training van de Belgische voetbaltrainer Michel Bruyninckx. Daarnaast werd er toegelicht welke visie er bij de jeugd is met betrekking tot prestatie in combinatie met plezier in het spel.

Alle betrokkenen van het nieuwe jeugdplan presenteerden hun ideeën met veel enthousiasme. De gretigheid om aan de slag te gaan was duidelijk te zien. Kortom: de schouders gaan eronder bij de jeugdopleiding.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 20 juni augustus 2012

Jan en Gerard Veeneman: “De schouders eronder bij de jeugd”

Inmiddels gaan Jan Veeneman (Bouwonderneming Veeneman) en Gerard Veeneman (Garage Veeneman) hun twaalfde contractjaar in als hoofdsponsors van csv Apeldoorn. Vanaf komend seizoen zijn de neven niet alleen verbonden als hoofdsponsor aan de senioren, maar ook bij de jeugd wordt het hoofdsponsorschap aangegaan. Tijd om de mannen te vragen naar hun beweegredenen voor deze nieuwe sponsoring.

Jan en Gerard hebben beiden in de jeugd van csv Apeldoorn gevoetbald. Jan: “Bijna de hele familie Veeneman voetbalde hier, dus de keuze voor csv Apeldoorn was al snel gemaakt. Ik heb tot in de B-jeugd bij csv Apeldoorn gespeeld en daarna ben ik gaan volleyballen.” Ook Gerard vond de keuze voor csv Apeldoorn vanzelfsprekend: “De familie Veeneman was al zo verbonden aan csv Apeldoorn, dat het eigenlijk wel vaststond dat ik bij csv Apeldoorn zou gaan voetballen. Vanaf je zevende jaar mocht je lid worden, dus toen ik zeven werd ben ik lid geworden. Ik heb de hele jeugdopleiding doorlopen en ben ook in het eerste elftal terechtgekomen. Dat is toch wel een droom die uitkwam en ik ben er nog steeds trots op.

Aan hun tijd bij de jeugd hebben beiden zeer goede herinneringen overgehouden. Gerard omschrijft zijn jeugdervaringen als volgt: “Ik heb het fantastisch gehad in de jeugd bij csv Apeldoorn. Niets anders dan een hele mooie ervaring. Ik hoop dat de huidige jeugd van vandaag het net zo zal ervaren. Plezier in wat je doet is uiteraard van groot belang. In de factor plezier speelt onder meer het JOC vandaag de dag ook een zeer belangrijke rol. Grote klasse wat deze groep mensen allemaal doet voor de jeugd.” Ook Jan is erg enthousiast over zijn jaren in de jeugd van csv Apeldoorn: “Ik heb me altijd thuis gevoeld bij csv Apeldoorn. Het is gewoon een hele warme club waar ik veel mooie herinneringen heb.

Momenteel zijn er flinke ontwikkelingen gaande rondom de jeugd. Jan en Gerard hebben hier uiteraard ook zo hun mening over. Gerard: “Ik vind het erg jammer dat het niveau van de jeugd de laatste jaren niet is meegegroeid met het niveau waarop het eerste elftal acteert. Binnen csv Apeldoorn is inmiddels in alle geledingen doorgedrongen dat een goede jeugdopleiding zeer belangrijk is. Er kwam een plek vrij als hoofdsponsor jeugd en we kwamen er snel uit dat we samen graag hoofdsponsor jeugd wilden worden. Er is nu ook een duidelijke ambitie uitgesproken binnen csv Apeldoorn dat alle geselecteerde jeugd de komende 5 jaar 2 keer moet promoveren. Wat hierbij ook erg belangrijk is, is dat Gerard van der Haar jeugdvoorzitter wordt en dat Jan-Willem Stegeman met Wim Kempe het technisch beleid aanstuurt. De club heeft absoluut de ambitie om zoveel mogelijk spelers door te laten stromen vanuit de jeugd naar het eerste elftal. De schouders moeten eronder. We moeten echter wel realistisch blijven. Ik denk dat je nooit met alleen eigen jeugd op Hoofdklasse-niveau kan spelen. De externe scouting kan voorlopig dus ook niet opgeheven worden. Ook vind ik dat als je met de jeugd op een hoog niveau wil spelen, je ook bij de jeugd doelgericht extern zal moeten scouten.” Jan vult Gerard aan: “De club heeft een hele goede naam. Dat moet de komende jaren helpen om goede spelers uit de regio naar ons toe te halen en aan ons te binden. Voor de club is het daarnaast belangrijk dat het budget voor de jeugd minimaal op hetzelfde niveau blijft. Voor de komende 3 jaar dragen wij hier met veel plezier aan bij. Uiteraard moet er niet alleen aandacht worden geschonken aan de geselecteerde jeugd. Ook de ongeselecteerde jeugd is volgens ons van groot belang voor de club. Iedereen moet zich thuis voelen bij csv Apeldoorn.

Jan en Gerard zijn beiden blij met de geleverde prestatie van de A1 in het afgelopen seizoen. Gerard: “Het is belangrijk voor de club dat het de A1 is gelukt om te promoveren via de nacompetitie. Het was een loodzware nacompetitie, maar de ploeg heeft laten zien gretig te zijn en had de absolute wil om te promoveren. Ze spelen nog niet in de gewenste klasse, maar het is een belangrijke stap in de goede richting.”. Jan vult aan: “Het is belangrijk dat je met de A1 op een hoog niveau speelt, omdat anders de stap richting het eerste elftal te groot is. Het is dan ook goed dat de A1 na de eerdere degradatie meteen weer is teruggekeerd in de Hoofdklasse. Nu moet er worden doorgepakt en daar heb ik zeker vertrouwen in.

Jan en Gerard zijn beiden een aantal jaren niet bij de club te zien geweest. Jan doordat hij ging volleyballen en Gerard doordat hij bij het team van de PTT ging voetballen. Toen Gerard hoorde dat csv Apeldoorn op zoek was naar een nieuwe hoofdsponsor, was hij meteen enthousiast. Al snel belde hij neef Jan en ook hij zag het idee zitten. Jan: “Toen Gerard mij belde met het idee om samen hoofdsponsor te worden bij csv Apeldoorn, was ik snel verkocht. Ik had nog altijd een warm gevoel voor de club en voelde me meteen weer welkom. csv Apeldoorn is gewoon een mooie club en heeft een prima imago, wat ook zorgt voor een mooie naamexposure voor mijn bedrijf. Het is leuk dat we nu ook bij de jeugd ons steentje kunnen bijdragen.

Gerard en Jan bezoeken menig thuis- en uitwedstrijd van het eerste elftal. Gerard blikt kort terug op het afgelopen seizoen: “We hebben een flinke omslag gemaakt als het gaat om speelstijl. Het ziet er een stuk aantrekkelijker uit voor de toeschouwers, maar de ontwikkeling ging soms met horten en stoten. Het is erg zonde dat we aan het eind van de rit 1 punt onder DETO en WHC zijn geëindigd, maar het is niet anders.” Ook Jan deelt in deze conclusie: “Het is jammer dat we net tekort kwamen om te delen in de prijzen, maar we moeten er komend seizoen maar weer voor gaan.

Beide heren waren behoorlijk verrast door de indeling voor komend seizoen van het eerste elftal in de Hoofdklasse A, maar zien toch ook wel een mooie uitdaging. Jan: “Aan de ene kant is het financieel een nadeel dat we van de Hoofdklasse C naar de Hoofdklasse A zijn overgeplaatst, maar het biedt ook uitdagingen.” Het lange reizen neemt Jan voor lief: “We moeten wel wat langer reizen, maar het complex van Quick Boys in Katwijk is ook gewoon een mooie locatie. Je kan aan de nieuwe indeling toch niets meer veranderen, dus we moeten het er maar mee doen en er met volle overtuiging aan beginnen.” Jan vertelt lachend: “We hebben nog nooit van Ajax gewonnen, maar dat kan nu wel eens gaan gebeuren!

Ajacied Gerard reageert lachend op de opmerking van Feyenoorder Jan over het winnen van Ajax: “In tegenstelling tot Jan denk ik dat winnen van Ajax erg lastig zal worden.” Gerard ziet ook wel de positieve kanten aan de overplaatsing naar de Hoofdklasse A: “Ik denk dat we in deze klasse hoge ogen kunnen gooien. Ik verheug me ook wel op de wedstrijden tegen onder anderen Quick Boys, DOVO waar Jaap de Brouwer en Giel Thijssen spelen en Montfoort waar Denny van Loen komt te voetballen.

Gerard en Jan zijn erg te spreken over de supporters van csv Apeldoorn. Gerard: “Onze supporters zijn er niet alleen voor het eerste, maar laten zich ook vaak zien bij andere teams zoals het tweede en derde, of andere teams die opvallen door hun prestaties. Het is gewoon een ontzettend leuk clubje mensen dat zich op een positieve manier presenteert en daarmee van groot belang voor de club is. Ik vind het zelf ook heel gezellig om op een vol balkon samen een biertje te drinken, of gezellig bij een uitwedstrijd met elkaar op de tribune te zitten. Het maakt het supporter-zijn gewoon ongelooflijk leuk.” Jan: “Het groepje waarmee we naar uitwedstrijden gaan is altijd erg gezellig. Vaak reizen we samen richting de uitwedstrijd en maken er een leuk uitje van.

Gerard en Jan durven zich wel te wagen aan een voorspelling voor de prestaties van het eerste elftal in de competitie. Gerard: "We moeten denk ik gaan voor een periodetitel en een plek bij de bovenste vier. Gezien de breedte van de selectie en een aantal kwalitatief goede spelers die erbij zijn gekomen moet dit in mijn ogen wel mogelijk zijn.”. Jan vult aan: “We moeten zeker bovenin meedraaien en hopen op een verrassing. Een periodetitel zou mooi zijn en alles meer is mooi meegenomen.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 13 april 2012

Gezelligheid in de kantine op donderdagavond

De officiële clubavond bij csv Apeldoorn is er niet meer, maar langzamerhand lijkt de donderdagavond deze rol weer in te vullen. Een groepje vaste supporters en vrijwilligers verzamelt zich bij de club om een stukje van de training van het eerste elftal te kijken, om vervolgens gezellig een biertje of baco te drinken in de kantine.

Nadat de spelers van het eerste elftal klaar zijn met trainen, blijven zij vaak ook even een praatje maken met de csv'ers in de kantine. Ook andere leden die op donderdagavond trainen blijven vaak nog gezellig hangen. Zo ook het dameselftal.

Het voornaamste gespreksonderwerp op de donderdagavond is uiteraard voetbal, maar dan ook in de breedste zin van het woord. Er wordt het nodige afgepraat over het eerste elftal, maar ook de ontwikkelingen in de spannende Eredivisie en de resultaten bij de lagere senioren worden breeduit besproken. De ontwikkelingen rondom de BVO AGOVV en andere ontwikkelingen in het Apeldoornse voetbal komen ook uitgebreid aan bod. Ook andere zaken binnen de club komen aan de orde, zoals de prestaties van de jeugd. Iedereen heeft er wel een mening over, wat aangeeft dat het reilen en zeilen binnen de club echt leeft bij de leden en vrijwilligers.

Veel van de bezoekers van de training van het eerste elftal denken wel te weten wie er op zaterdag in de basis zullen staan in het team van John van Loen. De vaste gasten in de kantine laten hun mening hierover horen en stellen zo nu en dan vragen aan de aanwezigen van de technische staf of op de man af aan de spelers. Daar waar sommigen liever via verschillende media hun vragen of opmerkingen plaatsen, kan het dus ook gewoon in de kantine bij de verantwoordelijken. Vaak komen er interessante gesprekken uit voort en blijkt maar weer: Ze bijten niet!

Regelmatig neemt een van de vaste gasten in de kantine een schaal met kaas en worst of andere hapjes mee om de aanwezigen voor te schotelen. Een klein gebaar dat aantoont hoe simpel het is om gezelligheid en een gemoedelijke sfeer te creëren. De sfeer tussen de gasten in de kantine onderling is dan ook uitstekend te noemen. Over en weer worden grapjes gemaakt, maar aan het eind van de avond is een ding duidelijk: we hebben allemaal het beste voor met csv Apeldoorn.

Als er op donderdagavond Europees Voetbal op het grote scherm te zien is, dan blijven de bezoekers vaak de hele wedstrijd kijken. Om een uur of elf gaat de bel voor de laatste ronde en helpen de aanwezige bezoekers om de kantine weer netjes achter te laten. Een kleine moeite om de vrijwilligers achter de bar een stukje te helpen.

Op vrijdag 13 april is de laatste klaverjasavond gehouden in het clubhuis. Erg jammer dat deze mooie traditie tot een einde moest komen. Wellicht is er bij voldoende animo een mogelijkheid om op termijn een doorstart te maken op de donderdagavond. Misschien is er ook animo om andere activiteiten te laten ontplooien. Voor dit alles geldt dat er vrijwilligers nodig zijn om alles in goede banen te leiden, dus meld je aan als je een handje mee wil helpen.

Een gezellige clubavond is eigenlijk al een beetje spontaan ontstaan en dat is waarschijnlijk ook de charme. Een kleine oproep luidt dan ook: Kom ook gezellig naar het clubhuis op donderdagavond! De slogan die al werd gebruikt in de kantine: “Je ontmoet elkaar in de kantine”, krijgt ook op de donderdagavond een steeds mooiere invulling.

-------------------------------------------

Clubblad 'De Schakel' csv Apeldoorn | Geschreven 15 maart 2012

F-League: “Plezier staat voorop, fanatisme komt vanzelf”

De allerjongste leden van csv Apeldoorn nemen het iedere zaterdagochtend tegen elkaar op in de F-League. Het enthousiasme straalt er vanaf bij de spelertjes en begeleiders.

Inmiddels is het alweer het vierde seizoen dat de F-League plaatsvindt bij csv Apeldoorn. Wouter Wijma is sinds twee seizoenen coördinator van de F-League en verteld enthousiast over de werkzaamheden die gepaard gaan met het organiseren: “Er moeten onder meer wekelijks teamindelingen worden gemaakt, er worden wedstrijdschema’s gemaakt en de spullen moeten worden klaargezet. We hebben gelukkig een aantal goede vrijwilligers en zo nu en dan helpen spelers van de A of B selectie ook mee. Als we niet genoeg vrijwilligers hebben, helpen de ouders ook graag een handje mee, bijvoorbeeld als scheidsrechter.

Momenteel doen er 44 spelers mee aan de F-League. Het aantal deelnemers stijgt gestaag. Ondanks de groter wordende groep vindt Wouter het belangrijk om de spelers bij naam te kennen: “Ik probeer alle voornamen van de deelnemers uit mijn hoofd te kennen. Zelfs jongens en meisjes die nu zijn doorgeschoven naar de reguliere F’jes, ken ik voor een groot deel nog bij naam.

Daar waar de teams in de F-League eerder in clubtenues speelden, wordt er nu in landenteams gespeeld. In kleine groepjes op 5 veldjes op het hoofdveld nemen de teams het tegen elkaar op. Naast de wedstrijden op zaterdag, wordt er op woensdagmiddag een uur lang getraind.

Tijdens wedstrijden kijken de ouders aandachtig toe vanaf de zijlijn en juichen mee bij ieder doelpunt. Aan fanatiek coachen doet geen van de ouders. Wouter verklaart: “Het is voor iedereen duidelijk dat het enthousiasme en spelplezier van de kinderen voorop staat. Fanatisme komt later vanzelf."

Volgens Wouter kiezen de ouders en spelertjes bewust voor csv Apeldoorn: “We horen vaak dat de F-League, en met name ons jeugdopleiding, een goede naam heeft. Veel spelertjes komen bij ons doordat ze enthousiast zijn gemaakt door klasgenootjes of broertjes of zusjes.”

De moeder van pupil Chris Vosselman is aandachtig toeschouwer tijdens de wedstrijd van haar zoon. “Chris speelt dit jaar voor het eerst bij de F-League, nadat eerder ook zijn broer hier speelde. Eerst heeft Chris zijn zwemdiploma gehaald en daarna wilde hij graag voetballen. Chris is een dag van tevoren al enthousiast dat hij de volgende dag weer mag voetballen. Op school wordt vaak positief over de F-League gepraat.

Een aantal spelers van de F-League nam onlangs deel aan een toernooi bij WWNA, dat met overtuiging werd gewonnen. Het was de tweede keer op rij dat de pupillen van csv Apeldoorn met de titel aan de haal gingen. Een aantal spelers van de F-League nam het onlangs op tegen de F9 en F10 van csv Apeldoorn. Tegen de F9 werd met 2-2 gelijkgespeeld en van de F10 werd met 13-1 gewonnen.

Ook gedurende de winterstop zijn er volop activiteiten rondom de F-League. Wouter vertelt: “In de winterstop hebben we de kinderen in de zaal laten voetballen. Er werden twee poules gemaakt, bestaande uit de jongere en oudere deelnemers, waarbinnen de kinderen in groepjes van 3 tegen 3 hebben gespeeld. Het bleek een groot succes.

Omdat er wekelijks spelers om diverse redenen niet kunnen en er continue aanwas van kinderen is, betekent het dat er regelmatig nieuwe groepsindelingen worden gemaakt. Arjen Goudbeek wordt door Wouter als zijn rechterhand beschreven: “We willen de teams graag een beetje gelijkwaardig indelen zodat er geen grote uitslagen plaatsvinden en het leuk blijft voor de kinderen. Arjen Goudbeek is hierbij een belangrijke kracht voor de F-League.

Het succes van de F-League wordt binnenkort uitgebreid met een eigen toernooi. Wouter licht toe: “Op 9 juni aanstaande is het de bedoeling een eigen toernooi te organiseren. We willen steeds blijven vernieuwen om het interessant te houden.

© 2019  Denise Veeneman