Voorbeschouwing csv Apeldoorn - Flevo Boys (zaterdag 28 september 2013)

Zaterdag speelt het Eerste een thuiswedstrijd tegen Flevo Boys. De ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn mag zich na drie speelronden zonder puntenverlies de koploper in de Hoofdklasse C noemen. csv Apeldoorn staat momenteel op de derde plaats van de ranglijst.

Flevo Boys won de eerste drie wedstrijden tegen Staphorst (6-2), WHC (3-4) en AZSV (5-1). Op papier misschien niet de sterkst mogelijke tegenstanders, maar het is zeker een knappe prestatie van de ploeg die vorig seizoen nog in de nacompetitie om lijfsbehoud speelde. De ploeg zal dan ook met het nodige zelfvertrouwen naar Apeldoorn reizen. Flevo Boys-aanvaller Frank Post is met 5 doelpunten overigens topscorer van de Hoofdklasse C.

csv Apeldoorn won in de vorige speelronde van ACV met 1-2 na een eigen doelpunt van de Assenaren en een mooie kopgoal van Rob Diderik. De vorige ontmoeting tussen csv Apeldoorn en Flevo Boys op Sportpark Orderbos dateert van 10 september 2011 en eindigde in een 4-2 overwinning voor csv Apeldoorn. De Apeldoornse doelpunten kwamen destijds van Kees Kievit, Jeroen van den Hoek, Giel Thijssen en Mark Fennebeumer.

Van de laatste zes onderlinge wedstrijden wist csv Apeldoorn er 5 te winnen. Eénmaal werd er in Emmeloord gelijkgespeeld. Dat bepaalde reeksen niet veel zeggen, bleek echter vorige week al toen csv Apeldoorn tegen ACV Assen een negatieve reeks doorbrak.

De wedstrijd op Sportpark Orderbos begint om 15.00 uur en is live te volgen via de Twitter-account van csv Apeldoorn: @csv_apeldoorn.

Vermoedelijke opstelling:
1. Patrick Jansen
2. Bram Holtman
3. Jeroen Drost
4. Jeroen Willems
5. Jeroen van den Hoek
6. Marc Hoekstra
7. Ugur Yildirim
8. Melvin Bresser
9. Modou Nyang
10. Steven van Es
11. Richard van Schooten

Voorspelling einduitslag:
csv Apeldoorn - Flevo Boys: 2-0

Bekijk oude videobeelden van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en Flevo Boys via onderstaande link:
Flevo Boys - csv Apeldoorn | 28 januari 2012 | Eindstand 2-5

Bekijk oude foto's van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en Flevo Boys via onderstaande links:
Flevo Boys - csv Apeldoorn | 28 januari 2012 | Eindstand 2-5
csv Apeldoorn - Flevo Boys | 26 februari 2011 | Eindstand: 1-0
csv Apeldoorn - Flevo Boys | 10 september 2011 | Eindstand 4-2

----------------------------

Voorbeschouwing ACV Assen - csv Apeldoorn (zaterdag 21 september 2013)

Zaterdag speelt het Eerste een uitwedstrijd tegen ACV in Assen. De ploeg van trainer Hendrik Oosting werd afgelopen seizoen nog vierde in de Hoofdklasse C.

ACV Assen heeft evenals csv Apeldoorn vier punten behaald uit twee wedstrijden. ACV speelde gelijk tegen VVOG (1-1) en won afgelopen zaterdag met 1-0 van Berkum. Met name over de manier van spelen tegen Berkum was men in Assen erg tevreden. Er werden nauwelijks kansen weggegeven en het veldspel sprak tot de verbeelding. 

csv Apeldoorn won in de vorige speelronde relatief eenvoudig van promovendus AZSV (3-1). Er werd in de hele wedstrijd slechts één kans weggegeven en deze werd dan ook benut door AZSV. Met name in de eerste helft waren er bij vlagen zeer mooie aanvallen te noteren. In de tweede helft had csv Apeldoorn geen enkele moeite om de zwakke tegenstander af te weren, maar werden er minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft.

De vorige ontmoeting in Assen in het seizoen 2011-2012 eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Destijds was het de openingswedstrijd van het seizoen. csv Apeldoorn profiteerde niet van een overtalsituatie toen ACV Assen enkele minuten na rust Martijn Bosman van het veld gestuurd zag worden. 

De trainers van csv Apeldoorn en ACV Assen hebben aantrekkelijk en aanvallend voetbal hoog in het vaandel staan. De neutrale toeschouwer mag dus met hoge verwachtingen naar deze wedstrijd uitkijken.

De wedstrijd op Sportpark het Stadsbroek in Assen begint om 14.30 uur en is live te volgen via de Twitter-account van csv Apeldoorn: @csv_apeldoorn.

Vermoedelijke opstelling:
1. Patrick Jansen
2. Bram Holtman
3. Jeroen Drost
4. Jeroen Willems
5. Jeroen van den Hoek
6. Marc Hoekstra
7. Ugur Yildirim
8. Melvin Bresser
9. Modou Nyang
10. Steven van Es
11. Richard van Schooten

Voorspelling einduitslag:
ACV Assen - csv Apeldoorn: 1-2

Bekijk oude videobeelden van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en ACV via onderstaande links:
ACV - csv Apeldoorn | 3 september 2011 | Eindstand 0-0
ACV - csv Apeldoorn | 31 oktober 2009 | Eindstand 3-1

Bekijk oude foto's van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en ACV via onderstaande links:
csv Apeldoorn - ACV | 7 april 2012 | Eindstand 0-3
ACV - csv Apeldoorn | 3 september 2011 | Eindstand 0-0

----------------------------

Voorbeschouwing csv Apeldoorn - AZSV (zaterdag 14 september 2013)

Zaterdag speelt het Eerste een thuiswedstrijd tegen AZSV. De sympathieke promovendus uit Aalten staat onder leiding van Dennis van Toor.

Afgelopen zaterdag leek AZSV lang op weg naar een thuisoverwinning tegen WHC. AZSV kwam op een 2-1 voorsprong via twee doelpunten van Sander van Aken, maar in de vijfde (!) minuut van blessuretijd zorgde een tegendoelpunt ervoor dat AZSV genoegen moest nemen met een punt. Nog wranger was het feit dat WHC op dat moment slechts met 9 spelers op het veld stond. AZSV kwam in de laatste vijf onderlinge duels met csv Apeldoorn overigens niet tot een doelpunt.

csv Apeldoorn speelde afgelopen zaterdag in een aantrekkelijk duel met 0-0 gelijk, uit tegen Berkum. csv Apeldoorn leek te kunnen gaan voor de overwinning, toen Berkum een half uur voor tijd met 10 man kwam te staan. Dat het tegen 10 man niet altijd makkelijker voetballen is, werd dan ook bewezen. Trainer Richard Karrenbelt ziet nog altijd ruimte om te groeien, maar de factor aantrekkelijk voetbal is zeker al aanwezig.

De wedstrijd op Sportpark Orderbos begint om 15.00 uur en is live te volgen via de Twitter-account van csv Apeldoorn: @csv_apeldoorn. Tijdens deze wedstrijd neemt supportersvereniging De Balkonside voor het eerst de vernieuwde DJ-Booth in gebruik. Mis het niet!

Vermoedelijke opstelling:
1. Patrick Jansen
2. Bram Holtman
3. Jeroen Drost
4. Jeroen Willems
5. Jeroen van den Hoek
6. Marc Hoekstra
7. Ugur Yildirim
8. Melvin Bresser
9. Modou Nyang
10. Steven van Es
11. Richard van Schooten

Voorspelling einduitslag:
csv Apeldoorn - AZSV: 2-1

Bekijk oude foto's van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en AZSV via onderstaande link:
seizoen 2006-2007

----------------------------

Voorbeschouwing vv Berkum - csv Apeldoorn (zaterdag 7 september 2013)

Zaterdag speelt het Eerste de allereerste wedstrijd van de competitie, uit tegen vv Berkum. De ploeg van trainer Roeland ten Berge werd afgelopen seizoen vijfde in de Hoofdklasse C.

De vorige ontmoeting tussen csv Apeldoorn en Berkum op Sportpark De Vegtlust in het seizoen 2011-2012 werd gewonnen door Berkum met 4-2. De Apeldoornse doelpunten kwamen destijds van Modou Nyang en Giel Thijssen. Later bleek het de opmars voor Berkum naar een periodetitel en moest csv Apeldoorn het kampioenschap uit het hoofd zetten.

In het verleden waren de broertjes Van der Meulen een absolute plaaggeest voor csv Apeldoorn. Middenvelder Marc van der Meulen is bezig aan zijn negende seizoen bij Berkum, tegenover twaalf seizoenen van zijn broer Chris. 

Berkum kende een aardig goede voorbereiding. Berkum nam het op tegen WVF (3-2 winst), VVA ’71 (6-2 winst), IJsselmeervogels (2-0 verlies), HHC Hardenberg (7-0 verlies) en Heino (5-0 winst). In de districtsbeker moest Berkum uitkomen in een poule van 3 in plaats van vier. De ploeg won van MSC Meppel (0-2) en won ook met overtuigende cijfers van DOS Kampen (7-1), waarmee het zonder moeite geplaatst is voor de volgende ronde.

De wedstrijd op Sportpark De Vegtlust (kunstgras) begint om 14.30 uur en is live te volgen via de Twitter-account van csv Apeldoorn: @csv_apeldoorn.

Vermoedelijke opstelling: (prognose nog voordat de donderdag-training heeft plaatsgevonden)
1. Patrick Jansen
2. Bram Holtman
3. Gino Roelofs
4. Jeroen Willems
5. Jeroen van den Hoek
6. Marc Hoekstra
7. Ugur Yildirim
8. Melvin Bresser
9. Jaap de Brouwer
10. Steven van Es
11. Richard van Schooten

Voorspelling einduitslag:
vv Berkum - csv Apeldoorn: 2-3

Bekijk oude beelden van ontmoetingen tussen csv Apeldoorn en Berkum via onderstaande links:
3 oktober 2009 csv Apeldoorn - Berkum: 2-0 (Giel Thijssen en Jaap de Brouwer)
29 oktober 2011 csv Apeldoorn - Berkum: 1-0 (Mark Fennebeumer)

----------------------------

Vooruitblik op het seizoen 2013-2014

csv Apeldoorn staat voor de start van de competitie in de Hoofdklasse C. Veel vraagtekens over waar we precies staan, na een op zijn zachtst gezegd dramatisch vorig seizoen. Een frisse start met een nieuwe trainer, een aantal nieuwe spelers en nieuwe tegenstanders zal voor velen voelen als een verademing. Een korte blik op de eigen ontwikkelingen en die van de tegenstanders:

ACV Assen
ACV Assen werd afgelopen seizoen vierde in de Hoofdklasse C en legde daarnaast beslag op de tweede periodetitel. In de nacompetitie voor promotie wist ACV onder meer Staphorst, SVZW en ASWH opzij te zetten, maar moest het in de finale in sv Spakenburg zijn meerdere erkennen na verlenging. De ploeg zag na afloop van het seizoen liefst elf spelers vertrekken. Zeven nieuwe spelers werden verwelkomd, waaronder een handvol oud-profs als Patrick Goedhart (ONS Sneek), Erwin Buurmeijer (WKE) en Jelle Wagenaar (SC Veendam). Kortom, een schone taak voor trainer Hendrik Oosting om er met deze nieuwe spelers weer een goed voetballend geheel van te maken.

In de voorbereiding nam ACV het op tegen Heerenveense Boys (1-6 winst), Be Quick ’87 (1-2 winst), SC Erica (3-2 winst) en het DOS ’37 van voormalig csv-trainer John van Loen (0-0). In het bekertoernooi wist ACV zich niet te plaatsen voor de volgende ronde. Er werd gelijkgespeeld tegen Staphorst (2-2), verloren van PKC ’83 (1-3) en gewonnen van SVBO (5-0).

AZSV
De sympathieke club uit Aalten wist afgelopen seizoen promotie te bewerkstelligen via het kampioenschap in de Eerste klasse D. De ploeg zag in de zomerperiode slechts één speler vertrekken uit Aalten en er werden drie nieuwe spelers voor aangetrokken, waaronder twee spelers die bij De Graafschap in de jeugd speelden. Een op papier op elkaar ingespeeld team met weinig wijzigingen dus. Hoe zal de promovendus onder leiding van trainer Dennis van Toor zich staande houden?

In de voorbereiding nam AZSV het onder meer op tegen Longa ’30 (3-3), SDOUC (3-0 winst), AVW ’66 (3-0 winst) en Grol (2-1 winst). In het bekertoernooi wist AZSV de volgende ronde te bereiken na een gelijkspel tegen FC Zutphen (2-2), winst tegen Presikhaaf (2-7) en een gelijkspel tegen SC Bemmel (1-1).

Berkum
Berkum is de allereerste tegenstander voor csv Apeldoorn bij aanvang van de competitie. De ploeg van trainer Roeland ten Berge werd afgelopen seizoen vijfde in de Hoofdklasse C. De ploeg nam afscheid van vier spelers en verwelkomde twee nieuwe gezichten op Sportpark De Vegtlust, waaronder ex-prof Ruud Wellenberg (Go Ahead Eagles).

In de voorbereiding nam Berkum het op tegen WVF (3-2 winst), VVA ’71 (6-2 winst), IJsselmeervogels (2-0 verlies), HHC Hardenberg (7-0 verlies) en Heino (5-0 winst). In de districtsbeker moest Berkum uitkomen in een poule van 3 in plaats van vier. De ploeg won van MSC Meppel (0-2) en won ook van DOS Kampen (7-1), waarmee het geplaatst is voor de volgende ronde.

csv Apeldoorn
csv Apeldoorn maakte afgelopen seizoen een uitstapje in de Hoofdklasse A. In plaats van een snoepreisje, werd het bijna een enkeltje richting de Eerste klasse. Met name in de tweede seizoenshelft werden de punten te vaak cadeau gedaan aan de tegenstander, waardoor de nacompetitie een laatste strohalm bleek. Er werd afscheid genomen van John van Loen, Ashot Ajan, Lars Hoekman, Joost Krijns, Peter Veeneman en Regis Winter. Melvin Bresser, Jaap de Brouwer, Patrick Jansen, Jesper Kraaijenbrink, Burak Tekay en Jeroen Drost werden van buitenaf aan de selectie toegevoegd. Daarnaast zijn er enkele jeugdspelers die in de voorbereiding nadrukkelijk de kans hebben gekregen om zich te bewijzen tegenover nieuwe trainer Richard Karrenbelt, waaronder Gino Roelofs (B-selectie) en Jesse Hartgers (toegevoegd aan A-selectie).

In de voorbereiding nam csv Apeldoorn het op tegen RKHVV (0-3 verlies), AGOVV (3-1 winst), WSV (2-2 en csv wint na strafschoppen), SC Genemuiden (2-4 winst), Voorwaarts Twello (1-0 winst), AZ (7-1 verlies). In het bekertoernooi haalde csv Apeldoorn de volgende ronde door winst tegen DVV (1-3), winst tegen Eemdijk (5-2) en een gelijkspel tegen VVA ’71 (2-2).

Op de voetbalwebsite www.voetbalopzaterdag.nl (niet te verwarren met .com!) worden Harkemase Boys en csv Apeldoorn op basis van de voorbereiding gezien als favorieten voor de titel. In Apeldoorn zelf wordt daar over het algemeen iets terughoudender op gereageerd. Niet gek na de manier waarop het afgelopen seizoen is verlopen. Toch is er volop vertrouwen in de capaciteiten van de nieuwe trainer en uiteraard in de spelersgroep, waarvan ook vorig jaar werd gezegd dat er veel meer in had gezeten.

DETO
DETO speelde afgelopen seizoen in de Topklasse en mocht gerust een speelbal voor de tegenstanders worden genoemd. Slechts 7 schamele puntjes werden verzameld. Topklasse hoort leuk te zijn, maar op deze manier kan dat niet het geval zijn geweest. Liefst 85 tegendoelpunten en 17 doelpunten voor. Kortom, de ploeg van trainer Michel van Oostrum zal erop gebrand zijn de nare smaak weg te spelen. Vier spelers vertrokken, waaronder Patrick Jansen die voor csv Apeldoorn heeft gekozen en een andere grote aderlating is het vertrek van Ferdi ter Avest, die voor een avontuur bij Staphorst koos. Onder de nieuwelingen bevindt zich onder anderen oud-prof Lesley Nahrwold (voormalig FC Twente en RBC Roosendaal).

In de voorbereiding nam DETO het op tegen Quick ’20 (1-3 winst), Sparta Enschede (3-2 winst), Rigtersbleek (2-2), Glanerbrug (2-0 winst), HSC ’21 (0-0), Unicum (1-2 winst) en Jong Go Ahead Eagles (1-2 verlies). In het bekertoernooi ging DETO door na winst op Luctor et Emergo (1-3), een gelijkspel tegen TVC ’28 (1-1) en een verliespartij tegen Glanerbrug (3-0).

Drachtster Boys
Drachtster Boys werd afgelopen seizoen kampioen in de Eerste klasse E. De ploeg van trainer Fred de Boer nam afscheid van drie spelers en trok evenveel nieuwe spelers aan. Wederom een promovendus die de ploeg goed bij elkaar heeft weten te houden en goed op elkaar ingespeeld is. We zullen moeten afwachten of de ploeg zich dit jaar veilig zal spelen.

In de voorbereiding speelde Drachtster Boys tegen Broekster Boys (3-4 winst), Be Quick ’87 (1-3 verlies), ONS Sneek (3-1 verlies), Sparta Nijkerk (2-0) en Bennekom (3-0 winst). In het bekertoernooi wist Drachtster Boys de volgende ronde te bereiken door gelijk te spelen tegen Oeverzwaluwen (0-0), te winnen van Heerenveen (1-2) en te winnen van Frisia (2-0).

Flevo Boys
Flevo Boys kende een teleurstellend afgelopen seizoen. De ex-Topklasser werd twaalfde in de competitie en moest zich dus via nacompetitie veilig spelen. De ploeg van trainer Wiljan Mossing Holsteyn zag geen enkele speler vertrekken en ook werden er geen nieuwe spelers aangetrokken. Het is voor de Emmeloorders dus te hopen dat hetzelfde groepje spelers een betere prestatie weet neer te zetten dan afgelopen seizoen; een prima gelegenheid om revanche te nemen.

Flevo Boys nam het in de voorbereiding op tegen SWZ Sneek (1-2 verlies), SC Joure (4-1 winst), VSCO ’61 (0-6 winst), WVF (0-4 winst) en Huizen (1-1). In de districtsbeker bereikte Flevo Boys de volgende ronde na een gelijkspel tegen Buitenpost (1-1), een winstpartij tegen Balk (1-2) en een winstpartij tegen FC Wolvega (0-9).

Go Ahead Kampen
Go Ahead Kampen is afgelopen seizoen via de nacompetitie gepromoveerd naar de Hoofdklasse. De ploeg van trainer Marcel van der Steege zag twee spelers vertrekken, waaronder oud csv-er Kees Kievit die bij Teuge aan de slag gaat. Nog een voormalig csv-er beëindigde zijn carrière bij Go Ahead Kampen: Pieter Kars van de Kamp. Go Ahead verwelkomde vier nieuwe spelers.

In de voorbereiding speelde Go Ahead Kampen tegen VVOG (1-1, verlies na strafschoppen), Huizen (2-3 winst), Olde Veste (2-4 winst) en RKZVS (0-1 verlies). In de beker wist Go Ahead Kampen niet door te komen naar de volgende ronde na een winstpartij tegen DVS ’33 (2-3), een gelijkspel tegen Urk (1-1) en een verliespartij tegen Nunspeet (1-2).

Harkemase Boys
Afgelopen seizoen werd Harkemase Boys negende in de Hoofdklasse C. De ploeg van trainer Willem Brouwer zag zes spelers vertrekken en trok negen nieuwe spelers aan. De voormalig Topklasser zal zich willen revancheren voor een toch wel tegenvallend afgelopen seizoen.

In de voorbereiding speelde Harkema tegen Blauw Wit ’34 (1-0 winst), Be Quick ’87 (1-3 verlies), Bergum (1-2 verlies), Katwijk (3-3), Stormvogels (1-3 winst), Rottevalle (0-9 winst) en FC Groningen A1 (1-2 verlies). In het bekertoernooi wist Harkemase Boys met gemak de volgende ronde te bereiken door winstpartijen tegen GRC Groningen (4-0), BCV (1-4) en Viboa (1-2).

SC Genemuiden
Afgelopen seizoen degradeerde SC Genemuiden, ondanks een sterke tweede seizoenshelft, uit de Topklasse. Destijds stond de huidige trainer van csv Apeldoorn, Richard Karrenbelt, aan het roer. In de voorbereiding stond de ploeg van huidige trainer Hans Schrijver al tegenover csv Apeldoorn. csv Apeldoorn won de wedstrijd met 2-4, door doelpunten van Modou Nyang, Richard van Schooten, Burak Tekay en Maarten Boeve.

In de voorbereiding speelde Genemuiden verder tegen GRC Groningen (3-2), De Zouaven (1-4 verlies), Urk (4-3 winst) en VVOG (3-0 winst). In de districtsbeker ging Genemuiden door na winst tegen Emmen (4-0), een gelijkspel tegen WVF (3-3) en winst tegen d' Olde Veste (1-3). 

Staphorst
Staphorst werd afgelopen seizoen tweede in de Hoofdklasse C, met vijf punten achterstand op ONS Sneek en legde daarnaast beslag op een periodetitel. De ploeg van trainer Jan van Raalte zag 6 spelers vertrekken en verwelkomde 4 nieuwe spelers, waaronder de eerder genoemde Ferdi ter Avest.

In de voorbereiding speelde Staphorst tegen Jong PEC Zwolle (4-3 winst), Alcides (1-3 verlies) en WKE (1-1). In het bekertoernooi ging Staphorst door na een gelijkspel tegen ACV (2-2), winst tegen SVBO (2-3) en winst tegen PKC ’83 (1-4).

SVZW
Voormalig Topklasser SVZW werd afgelopen seizoen derde in de Hoofdklasse C en pakte daarnaast een periodetitel. De ploeg van trainer Paul Krabbe zag 6 spelers vertrekken, waaronder Burak Tekay die voor csv Apeldoorn heeft gekozen. Onder de 7 nieuwe spelers bevindt zich onder meer ex-prof en ex-AGOVV’er Ruud ter Heide.

In de voorbereiding speelde SVZW onder meer tegen DOS ’37 (0-5 winst), Glanerbrug (1-1) en WKE (4-1 verlies). In het bekertoernooi haalde SVZW de volgende ronde na winst tegen Rigtersbleek (1-4), een gelijkspel tegen DOS ’37 (1-1) en winst tegen Achilles ’12 (9-0).

VVOG
Afgelopen seizoen eindigde VVOG als achtste in de Hoofdklasse C. Daar waar VVOG eigenlijk het contract met trainer Dwight Lodeweges voor het seizoen erop had willen verlengen, moest de club alsnog op zoek naar een nieuwe trainer toen Lodeweges in februari bekend maakte in het nieuwe seizoen voor een avontuur bij Cambuur te gaan. Jan Schulting werd aangetrokken als nieuwe trainer. Er vertrokken 10 spelers uit Harderwijk. Onder de 8 nieuwe spelers bevindt zich onder meer oud-prof Richard Haklander.

In de voorbereiding speelde VVOG tegen Go Ahead Kampen (1-1, VVOG won na strafschoppen), Urk (3-2 winst), Hierden (1-5 winst), NSC Nijkerk (1-1), IJsselmeervogels (3-0 verlies), VVIJ (1-2 verlies) en Genemuiden (3-0 verlies). In het bekertoernooi bereikte VVOG de volgende ronde na winst tegen VVZ ’49 (1-3), winst tegen SDV Barneveld (3-2) en verlies tegen NSC Nijkerk (2-1).

WHC
Bij WHC rommelt het al enige tijd op bestuurlijk niveau. Dit was ook terug te zien in de prestaties op het veld afgelopen seizoen. WHC speelde zich ternauwernood via de competitie veilig en hoefde geen nacompetitie te spelen. Er vertrokken in de transferperiode maar liefst 16 (!) spelers en er werden 12 vervangers aangetrokken. Eén van de vertrekkende spelers was Melvin Bresser, die voor csv Apeldoorn heeft gekozen. De bestuurlijke crisis is nog altijd niet opgelost, dus het is de vraag hoe de ploeg van trainer Theo ten Caat hiermee om zal gaan.

In de voorbereiding speelde WHC tegen Bennekom (3-1 winst), FC Groningen A1 (3-2 winst), WVF (3-1 winst) en VSCO ’61 (5-4 verlies). In het bekertoernooi werd WHC op basis van doelsaldo uitgeschakeld na een winstpartij tegen OWIOS (0-3), een winstpartij tegen SDC Putten (2-1) en een verliespartij tegen Rohda Raalte (1-2).

Voorspelling ranglijst:
1. SVZW
2. Staphorst
3. Genemuiden
4. ACV Assen
5. csv Apeldoorn
6. Berkum
7. Harkemase Boys
8. DETO Vriezenveen
9. VVOG
10. Flevo Boys
11. WHC
12. AZSV
13. Go Ahead Kampen
14. Drachtster Boys

© 2019  Denise Veeneman